Barion Pixel
A weboldal cookiekat használ a felhasználói élmény növeléséhez. Bővebben
en
hu
si
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Hogyan tisztísd és ápold a bélyegzőidet 4 egyszerű lépésben?

Mona Tóth
2019. 11. 12. 14:56:14

Gyakran megkerestek azzal a kérdéssel, hogy hogyan kell tisztítani a bélyegzőket, ezért összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat. Az egész tisztítási folyamat igen egyszerű, csak a megfelelő termékekre van szükség. A minőségi bélyegzők ára nem olcsó, így megéri befektetni a tisztításhoz és karbantartáshoz szükséges eszközökbe, ezzel is megnövelve a bélyegzők élettartalmát. Ebben a cikkben Tóth Mona osztja meg tapasztalatait és az ő módszerét. 

Bélyegző tisztító eszközök

Hero Arts - Clear Design Scrubber Pad
Hero Arts - Ultra clean spray
Lawn Fawn - Shammy

StazOn All - Purpose Cleaner Spritzer

Hogyan tisztíts bélyegzőt lépésről- lépésre

1. Nagyon szeretem a bélyegzőimet és szeretném még őket jó pár évig használni, éppen ezért nagy figyelmet szentelek a tisztán tartásukra is! Minden használat után Lawn Fawn Shammy-be törlöm az éppen használt bélyegzőmet és csak az után rakom el. Tehhát az első lépés, hogy Shammyvel megtörlöm a bélyegzőt. Először a Shammy használt felébe, majd a tiszta felébe törlöm a bélyegzőt, hogy megbizonyosodjak róla, hogy tényleg tiszta.

2. Törlés után a bélyegzőm már elvileg tiszta, de még mindig el van színeződve. Ha a bélyegződ elszíneződik, az nem befolyásolja a jövőbeni működését, de néha zavaró, hogy a legapróbb részletek közé beragad némi tinta is. Itt jön a képbe a Hero Arts Clear Design Scrubber Pad és az Ultra clean spray. Most kétszer ráfújok a tisztító folyadékkal a Scrubber Pad vastagabb felére (ez egyébként kivehető és mosható).  

3. Ezután megfogom a már megtisztított bélyegzőt és kb. 5-10 másodpercig hozzá dörzsölöm a Scrubber Pad befújt feléhez. A tisztítási idő attól függ, mennyire tintás és elszíneződött a bélyegződ, de ezt látni fogod. 

4. Ezután 3-4-szer beletörlöm a Scrubber Pad száraz, rövidebb szőrű felébe a már megtisztított bélyegzőt.  Ennyi az egész, készen is vagyunk a tisztítással. A bélyegző ismét régi fényében ragyog és kész az újabb bevetésre.  Szívből ajánlom a Hero Arts Clear Design Scrubber Pad-et és az Ultra clean spray-t szerezd be! Amióta megvan minden bélyegzőmet megtisztítottam vele. Imádom! Tényleg! A kettő ára együtt pont annyi, mint egy nagyobb márkás bélyegző, viszont ezzel a két segéddel a régi bélyegzőidet is szinte újként veheted majd elő és nem kell azon stresszelned, hogy az évek során a bélyegzőid tönkre mennek. 

Cardmaker and Content Creator